Boxplus

BLOG

Indoor farming

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

VOOR EEN DUURZAMERE INDOOR FARMING IN BAKKEN VAN BOX+

Hoe kan je de voedselproductie duurzamer maken en een systeem ontwikkelen die onze middelen niet uitput?

Ons huidige voedselproductiesysteem is simpelweg niet duurzaam. We verbouwen voedsel op ontbost land, benevelen onze gewassen met  pesticiden, doden dieren in het wild en vliegen vervolgens de halve wereld rond.

INDOOR landbouw kan oplossingen aanreiken: hier zijn slechts enkele manieren waarop indoor farming duurzaamheidsproblemen kan aanpakken:

1. Middelen besparen

Er worden aeroponic-systemen gebruikt in indoor farms. Dit betekent dat ze geen aarde nodig hebben. In plaats daarvan gebruikt men een nutriëntrijke nevel om gewassen te telen - waarbij we 95% minder water wordt gebruikt dan bij traditionele landbouw.

2. Kortere toeleveringsketens

Indoor-kweeksystemen zorgen ervoor dat men het hele jaar door gewassen kan telen, wat betekent dat men niet afhankelijk is van het inkopen van producten uit het buitenland. Lokaal kopen betekent dat de lokale economie ondersteund wordt en dat voedsel niet zo ver hoeft te reizen om onze borden te bereiken, wat de ecologische voetafdruk verlaagt

Door binnen en verticaal te kweken, kan men efficiënter telen en ruimte vrijmaken die kan worden gebruikt voor bosbouw- of herbebossingsprojecten.

3. Pesticiden en meststoffen

Om aan de grote vraag naar voedsel te voldoen en hun levensonderhoud te beschermen, gebruiken veel traditionele boerderijen pesticiden om hun gewassen te beschermen tegen ongedierte, onkruid of ziekten. We weten nu echter dat de achteruitgang van insecten en dieren in het wild een ernstige bedreiging vormt voor ons milieu en dat er een duw is naar biologische landbouwmethoden. Binnen boerderijen creëren een gecontroleerde omgeving, waardoor er geen pesticiden nodig zijn.

Meststoffen worden ook gebruikt in de traditionele landbouw om ervoor te zorgen dat planten voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen - ons gesloten systeem zorgt ervoor dat deze meststoffen niet in waterwegen lekken en ecosystemen beschadigen.

4. Klimaatcontrole

Landbouw in gecontroleerde omgevingen biedt boeren bescherming tegen verslechterende weerspatronen als gevolg van klimaatverandering. Het bieden van deze voedselzekerheid zou betekenen dat we onze voedselproductie tijdens de wintermaanden consequent kunnen handhaven en de boeren werkzekerheid bieden.

 

Ga terug
Boxplus logo Bureel:
Industrieterrein Jagersborg
Jagersborgweg 1124
B-3680 Maaseik
Magazijn:
Industrieterrein Jagersborg
Jagersborgweg 1124
B-3680 Maaseik
Contact:
T. +32(0)89 24 57 50
F. +32(0)89 24 57 60
E. info@boxplus.be